Adana

GÜNCELLEME - Adana'daki gasp ve uyuşturucu operasyonu

18:13 18 Ocak 2018
GÜNCELLEME - Adana'daki gasp ve uyuşturucu operasyonu

Adana'da "Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik operasyonda gözaltına alınan 47 şüpheliden adliyeye sevk edilen 38'i tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin, gasp, yağma ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele çalışmaları kapsamında 6 gün önce kent merkezi ile Ceyhan ilçesi ve Mersin'de, "suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla" 57 şüpheliye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 47 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden ikisi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı, 29'u kadın 45 kişi ise haklarındaki "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak", "gasp", "yağma", "dolandırıcılık", "uyuşturucu kullanma veya satma", "fuhuş", "hırsızlık ve hırsızlık mallarını satma", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan biri savcılık sorgusunun ardından salıverildi. Mahkemeye sevk edilen 44 şüpheliden 28'i kadın 38 kişi tutuklandı, 6'sı ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında 10 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

- Olay

Adana ve Mersin'de 12 Ocak'ta gasp ve yağma olaylarına karışan "Cono Aşireti" olarak bilinen gruba yönelik özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de yer aldığı bin polisin katılımıyla operasyon düzenlenmişti.

Ekipler, adreslerde eğitimli köpeklerle yaptığı aramalarda 3 ruhsatsız av tüfeği, bir miktar para, ziynet eşyası, altın ve uyuşturucu madde ile saklanmak için oluşturulan gizli bölme ortaya çıkartmıştı.

Şüphelilerin 3 aylık teknik ve fiziki takibi sırasında kendileri arasında bilinmeyen bir dille konuştukları ve sıklıkla kullandıkları anlamı bilinmeyen 27 farklı kelime kullandıkları tespit edilmiş, yapılan çalışmayla polise "manuş", müştekiye "çaltı", yağmalamaya "arşınlamak" ve sorun çıkartmaya "carlatmak" gibi ifadelerin bulunduğu kelimelerin anlamları çözülmüştü.

Şüpheli kadınların, kent merkezinde ve Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda fuhuş amaçlı bekleyerek durdurup bindikleri araçların sürücülerini daha önceden belirlenen bölgeye götürüp para, cep telefonu ve değerli eşyalarını yağmaladıkları iddia edilmişti.

Benzer olaylardan dolayı kentte farklı zamanlarda 75 kişinin mağdur sıfatıyla şikayette bulunduğu, bunlardan 21'inin darp sonucu yaralandığı, toplam zararlarının ise 155 bin lira olduğu tespit edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.