Adana

Kendisine çarpan genci affetti

11:06 06 Şubat 2018 4 Yorum Var
Kendisine çarpan genci affetti

Adana'da Yasemin Fatma Yıldırım (49), kendisine motosikleti ile çarparak omurgasının kırılmasına neden olan Emre Poyraz'ı (18), Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nun araya girmesiyle affetti.

Adalet Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu ceza adalet sisteminde alternatif çözümlerden biri olan ve fail ile mağdur arasındaki anlaşmazlıkların tarafsız uzlaştırmacı marifetiyle çözümünü sağlayan uzlaştırmayla ilgili en güzel örneklerden biri Adana’da yaşandı.

Yurt mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda 1 Temmuz 2017’de, motosikletiyle seyir halinde olan Emre Poyraz, dikkatsizlik sonucu yolun karşısına geçmek isteyen Yasemin Fatma Yıldırım’a çarptı. Yola savrulup yaralan Yıldırım'ın omurgası kırıldı. Yıldırım hastanede bir süre tedavi görürken, kazaya neden olan Emre Poyraz hakkında ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘Taksirle Yaralama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nun araya girmesiyle tedavisi tamamlanan Yasemin Fatma Yıldırım, şüpheli Poyraz’ın hatasını anlaması ve özür dilemesi şartıyla uzlaşmayı kabul ettiğini söyledi. Emre Poyraz da, teklifi kabul ederek uzlaşacağını söyledi. Bunun üzerine mağdur ve müşteki, olaydan sonra ilk kez Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Odası’nda bir araya geldi.

HAPİS CEZASINDAN KURTULDU

Buluşmada kendisini affeden Yasemin Fatma Yıldırım’a çiçek verip özür dileyerek kadının elini öpen Emre Poyraz, uzlaşma sayesinde 1 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaktan kurtuldu. Hatasının farkına vardığını belirten Poyraz, "Artık Yasemin hanım benim ikinci annem. Herhangi bir sıkıntısında her zaman yanındayım. Üniversite sınavına hazırlanıyorum, pilot olmak istiyorum. Geleceğimin kararmasına engel olduğu için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

GELECEĞE KAZANDIRMAK ÖNEMLİ

Gözyaşlarını tutamayan Yasemin Fatma Yıldırım da, “Benim de çocuğum var. Vücudumda kırıklar oluştu, bunlar zamanla geçer ama Emre’nin önünde uzun bir yol var. Bir gencin hayatını karartmak kolay, önemli olan onu kazanabilmektir. Onun geleceği kazanması lazım, o yüzden önünü kesmek istemedim. Emre hatasının farkına vardı. Benim atacağım pozitif bir adım, bir çok kişiyi iyi yönde etkileyecektir. Emre okuyup topluma faydalı bir kişi olacak. Ben onun ne zamanını ne de maddi manevi enerjisini almak istemiyorum. En azından bu olay ona ders olacak ve bundan sonraki hayatında farklı davranacak. Bunu görenlere de örnek olacak" diye konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Karaca 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir olay ama yeğen sen yinede pilot olma fikrini bir gözdön geçir
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ayşegül 6 yıl önce Şikayet Et
    Affetmek büyüklüğün şanındandır .bu çocuğu affetmekle belki bir musibeti hastalığı def etti Allah c.c . Ne güzel bir davranış
    Cevapla
  • 16spor 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyüksün Fatma abla. Atalarımızın bi sözünü daha sayende boşa çıkmamış oldu
    Cevapla
  • sabri 6 yıl önce Şikayet Et
    hem de Adliye vakalarının bitmek bilmediği Adana'da
    Cevapla
  • hakan gardaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle hemen aff edilmemeli, bir bedel muhakkak ödemeli
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    kolpalık yapma, çocuk vurup kaçmamış , suçunu kabul etmiş ve özürlenmiş. mikropluğun alemi yok
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu islam da da olan birşey Allah da bize senin dediğin gibi derse halimiz nice olur
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.