Adana

İdlib'deki terör saldırısı

14:26 06 Şubat 2018
İdlib'deki terör saldırısı

İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, İdlib'in kuzeyinde hareket halindeki konvoya, bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Devlet Su İşleri (DSİ) personeli Mahmut Pakyürek'in cenazesi, Adana'nın İmamoğlu ilçesinde toprağa verildi.

Mahmut Pakyürek'in (56) naaşı, İmamoğlu ilçesi Koyunevi Mahallesi'deki babaevine getirilerek helallik alındı.

Daha sonra Koyunevi Mahalle Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, Pakyürek'in eşi Fadime, çocukları Cabbar, İsmail, Akın ve Batuhan Pakyürek ile yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı milletvekilleri, askeri ve sivil erkan katıldı.

Bakan Eroğlu, Pakyürek'in eşi ve çocuklarına başsağlığı ve sabır diledi.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Hasan Çınar, Pakyürek'in vatanı, dini ve milleti için şehadet şerbetini yudumladığını belirterek, "Bu topraklar bizlere şehitlerden emanettir. Emanete sahip çıkmak da bizim asli vazifemizdir. Köyümüz şehit köyüdür. Şehitler diyarında yaşayan bir milletiz. Tarih sahnesinde hep mazlumların, mağdurların, mahrumların yanında yer aldık, şimdi de aynı şekilde zalimlerin karşısında, mazlumların yanında yerimizi almış, safımızı tutmuş durumdayız." diye konuştu.

Edilen duaların ardından Pakyürek'in cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Terör saldırısında, DSİ mensuplarından Yasin Tanboğa 30 Ocak'ta, ağır yaralanan treyler operatörü Mahmut Pakyürek de tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dün yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.