Adana

Adana'daki cinayet davası

12:45 15 Şubat 2018
Adana'daki cinayet davası

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 17 yaşındaki genci iş yerinin önünde tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanık Emrah Bulut, öldürülen Muhammet Reşit Yıldırım’ın babası Ali Yıldırım ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, Adana Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sanık ile öldürülen gencin telefonlarının incelenmesiyle ilgili raporun mahkemeye gönderilmediğini bildirdi. DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu ceninin babasının öldürülen Yıldırım olup olmadığı yönünde beklenilen raporun da gelmediğini belirtti.

Mahkeme savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına ve eksikliklerin giderilmesini istedi.

Sanık Bulut, şu aşamada bir diyeceğinin olmadığını belirtti.

Avukatı ise olayın ani geliştiğini ve o sırada ölen gencin özür dileyerek suçunu itiraf ettiğini belirterek, haksız tahrik şartlarının oluştuğunu savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Bulut’un tutukluluğunun devamına karar verirken, duruşma eksikliklerin giderilmesi ve raporlarının beklenilmesi için 22 Mart’a ertelendi.

Merkez Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi Kışla Caddesi'nde 14 Ağustos 2017’de Emrah Bulut, kızını hamile bıraktığı iddia edilen bir elektronik firmasında çalışan Muhammet Reşit Yıldırım’ı iş yerinin önünde araçta kurşunlayarak öldürmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.