Adana

Otobüs şoförünün şehit annesine hakaret ettiği iddiası

15:45 15 Şubat 2018
Otobüs şoförünün şehit annesine hakaret ettiği iddiası

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, şehit annesi Zübeyde Tura'ya kullandığı özel halk otobüsünde, ücretsiz kart sahibi olması nedeniyle bilet ücreti ödemediği için hakaret edildiği iddialarına tepki gösterdi.

Adaber, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, şehit annesi Zübeyde Tura'nın maruz kaldığı tutumdan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, "Şehit annesine yapılan bu olay bizi çok üzdü. Bu olaya tepki gösteriyor ve şehit annesinin arkasında olduğumuzu bildirmek istiyoruz." dedi.

Gaziler olarak kendilerinin de benzer sıkıntıları yaşadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Şoförün tutuklanmasından memnun olduk. İnşallah bu diğer şoförlere örnek olur. İnşallah hiçbir gazimiz, gazi yakınımız, şehit yakınımız böyle bir şeyle bir daha karşılaşmazlar. Olmaması gereken bir şeydi ancak oldu, belki de bundan bir ders çıkartırız."

Adana'da, elindeki kartı göstererek aracına binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan ısrarla 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.