Adana

Adana'daki cinsel istismar olayı

22:09 17 Şubat 2018
Adana'daki cinsel istismar olayı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan açıklamada, kentte cinsel istismarda bulunulan 4,5 yaşındaki kız çocuğun öldüğüne yönelik çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, mağdurun herhangi bir hayati tehlikesinin bulunmadığı ve Hatay'da ailesiyle birlikte yaşamaya devam ettiği bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, kentteki bir düğünde cinsel istismara uğrayan 4,5 yaşındaki kız çocuğun öldüğüne ilişkin bazı yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Yaşanan olayın toplumu derin bir üzüntüye boğduğu ve her kesimde tepkiye neden olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mağdurun herhangi bir hayati tehlikesi bulunmayıp, ailesi ile birlikte Hatay'da yaşamaya devam etmektedir. 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanan şüpheli ise Adana dışındaki bir ceza infaz kurumunda tutuklu bulunmaktadır. Şüpheli hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmanın en kısa sürede tamamlanarak kamu davası açılıp adaletin tecellisinin sağlanması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir."

- Olay

Adana'nın Yüreğir ilçesinde 10 Şubat'ta yaşanan olayda, bir düğünde ismi belirtilmeyen kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Sedat K. (20) vatandaşlarca darbedilmişti. Linç edilmemek için kaçan zanlı, polis ekiplerince kısa sürede yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine kaldırılan çocuk ise tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.