Adana

Çaldıkları bilgisayarı taksi şoförüne hediye ettikleri iddiası

09:41 23 Şubat 2018
Çaldıkları bilgisayarı taksi şoförüne hediye ettikleri iddiası

Adana'da yapı malzemeleri mağazasından elektronik eşya ve inşaat malzemeleri ile büfeden sigara ve alkollü içecek çalınmasıyla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalanan 3 zanlıdan biri tutuklandı, ikisi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Merkez Seyhan ilçesi Gürselpaşa Mahallesi Aliya İzzet Begoviç Bulvarı'ndaki yapı malzemeleri mağazasının kapısı kırılarak içerideki 3 televizyon, 2 dizüstü bilgisayar ile 3 duş seti, 9 lavabo, 53 lavabo ve banyo bataryası, çok sayıda musluk ve banyo aksesuarı çalındı.

Hırsızlığın bildirilmesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.

Ekipler, kayıtlardan iki şüphelinin hafif ticari araçla iş yerine gelip, çaldıkları malzemeleri çağırdıkları taksinin bagajına yükleyip olay yerinden ayrıldığını belirledi.

Hafif ticari aracın plakasını tespit eden polis, olay günü aracı kullanan Abdurrazak K. ile yanındaki Bahar A'yı evlerinde yakaladı.

Abdurrazak K'nin ifadesinde Bahar A. ile araçla gezmeye çıktıklarını, bu sırada tanıdıkları Ayhan Ö. ve Murat K. ile karşılaştıklarını ve onları gidecekleri yere kadar bırakıp ayrıldıklarını ileri sürdü.

Bunun üzerine polis ekipleri, aynı gün büfeden çok sayıda alkollü içecek ve sigara da çaldıkları iddia edilen Ayhan Ö. ve Murat K'yi yakalamak için çalışma yaptı.

Gözaltına alınan Ayhan Ö'nün ifadesinde hırsızlığı Murat K. ile gerçekleştirdiklerini, çaldıkları dizüstü bilgisayarlardan birisini kendilerini olay yerinden alan taksiciye hediye ettiklerini ileri sürdüğü öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ayhan Ö. tutuklandı, Abdurrazak K. ve Bahar A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Murat K'yi arama çalışmaları sürüyor.

- Mağazadan hırsızlık kamerada

Yapı malzemeleri mağazasının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, hırsızlık şüphelileri, yolun karşısında araçtan inip mağazaya yöneliyor.

İçeriye giren şüpheliler, çekmeceleri karıştırdıktan sonra duvardaki televizyonları yerinden söküyor.

Şüphelilerden biri pencereden dışarıyı gözetledikten sonra mağazadaki inşaat malzemelerini çuvallara doldurup iş yerinin önüne bırakıyor.

Daha sonra zanlılar, çaldıklarını taksiye yükleyip olay yerinden ayrılıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.