Adana

Adana'da "Tek Durak Ofis" hizmeti

18:11 10 Nisan 2018
Adana'da "Tek Durak Ofis" hizmeti

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen yatırımcıların Adana'da işlerini kolaylaştırmak, hızlandırmak ve tek bir ofisten tüm bu işlemlerin yapılmasını sağlamak için "Adana Tek Durak Ofis" projesini uygulamaya koyduklarını belirtti.

Demirtaş, Çukurova Kalkınma Ajansında düzenlenen Tek Durak Ofis Projesi istişare toplantısında yaptığı konuşmada, kente gelen yatırımcıların resmi işlemlerinin tek bir ofiste toplanmasının önemli olduğunu belirtti.

Bu projenin Türkiye'de sadece İstanbul'da ve yurt dışından gelen yatırımcılara yönelik olarak uygulandığını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Biz hem yurt dışından, hem de yurt içinden gelen yatırımcıları Adana’da işlerini kolaylaştırmak, hızlandırmak ve tek bir ofisten tüm bu işlemlerin yapılmasını sağlamak için Adana Tek Durak Ofis projesini yaptık. Bu hem bizim, hem de yatırımcı açısından çok önemli çünkü Türkiye'nin hem üretime hem de istihdama ihtiyacı var. Üretimin ve istihdamın olabilmesi için mutlaka yatırım olması gerekir. Yatırımın da gelebilmesi için bizim yatırımcıyı memnun etmemiz lazım."

Adana'nın Çukurova'nın başkenti konumunda tarım ve cazibe merkezi olduğunu belirten Demirtaş, kentte yatırım için ciddi alanların bulunduğunu söyledi.

Demirtaş, Adana Tek Durak Ofisi'nin yatırımcılara, yatırım yapacağı yerleri tanıtmak açısından önemli bir yer olacağını kaydetti.

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu da pilot illerden olan ırım>
Adana ile Mersin'de ajanslarına bağlı yatırım destek ofisleri bünyesinde birer Yatırım Destek Ofisi kuracaklarını kaydetti.

ırım>
Bu ofislerde yatırımcılara doğrudan hizmet verecek kurumlardan geçici görevlendirmeyle personelleri bünyelerine dahil edeceklerini dile getiren Altınsu, diğer kurumlarla hızlı, sürdürülebilir etkili bir ağ oluşturarak, yatırımcıların işlerini kolaylaştırmayı, Türkiye'yi yatırım ve iş yapma kolaylığı sıralamasında yukarılara taşımayı ümit ettiklerini belirtti.

="">="">

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.