Adana

Sosyal medyadan terör propagandasına hapis istemi

14:45 15 Mayıs 2018
Sosyal medyadan terör propagandasına hapis istemi

Adana'da sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK/YPG/YPJ'nin propagandasını yaptığı iddia edilen şüpheli hakkında 5 yıl hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

Adana'da sosyal medya üzerinden PKK/KCK/YPG/YPJ silahlı terör örgütünü destekleyen ve örgüt propagandası içeren paylaşımlar yaptığı iddia edilen M.K. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, M.K. ile ilgili "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırladığı iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise "şüpheli M.K'nın facebook hesabından 2014 ve 2015 yıllarında suça konu paylaşımları yapmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve bu doğrultuda silahlı eylemler gerçekleştiren PKK/KCK/YPG/YPJ silahlı terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru göstererek bu yöntemlere başvurmayı teşvik edici zincirleme şekilde basın ve yayın yolu ile propagandasını yapmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği nazara alınarak cezalandırılması kamu adına talep ve iddia olunur." ifadelerine yer verildi.

Şüpheli M.K. gelecek günlerde 5 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle hakim karşısına çıkacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.