Adana

Yerel Seviyede Sosyal Uyumu Geliştirme Projesi

13:48 04 Haziran 2018
Yerel Seviyede Sosyal Uyumu Geliştirme Projesi

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi'nin işbirliğinde kurulan Göç ve Mülteci Meclisi, mültecilerin belediye hizmetlerine zamanında erişebilmesi için hazırladığı "Yerel Seviyede Sosyal Uyumu Geliştirme" Projesi'ni uygulamaya geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 9 ay sürecek projeyle mültecilerin belediye hizmetlerine zamanında erişebilmesine, göç yönetimi ve yerel politikaların oluşturulmasına zemin hazırlanacağı bildirildi.

İç savaşın yaşandığı ülkelerini terk edip Adana'ya gelen Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik açıdan kente uyumunun sağlanması amacıyla politikalar üretmeyi hedefleyen Adana Kent Konseyi Göç ve Mülteci Meclisinin, 44 bin 569 avro bütçeli projeyi başlattığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil Avşar, projenin ortak göç stratejisinin uygulanmasının raporlama sürecinin sağlanmasında, Adana Büyükşehir Belediyesinin göç yönetimi hususunda kurumsal politika oluşturmasında destek sağlayacağını belirtti.

Göç ve Mülteci Meclisi Başkanı İsmail Güneş ise projenin göç yönetiminde Adana Büyükşehir Belediyesinin kurumsallaşmasına, Adana Kent Konseyinin sosyal ve kültürel uzlaşı platformunu kurmasına olanak sağlayacağını kaydetti.

Adana’da yaşayan mültecilerin güncel sorunları ve beklentilerinin tespitinin ardından Büyükşehir Belediyesi ile çözümler üreteceklerini aktaran Güneş, ayrıca kapasite geliştirme uzmanlarının alacağı eğitimlerle belediye bünyesinde göç alanında uzman kadro oluşturulacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.