Adana

Adana'da nohut ekim alanı artıyor

17:46 13 Haziran 2018
Adana'da nohut ekim alanı artıyor

Adana'da nohut ekim alanı 7 bin dekardan 40 bin dekara yükseldi.

Adana Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, buğday ve ayçiçeğine alternatif ürün olarak nohut tarımının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda geçen yıllara göre ekim alanlarında artış oldu.

Yüreğir, Sarıçam, Çukurova, İmamoğlu ve Karaisalı ilçelerinde geçen yıl 7 bin dekar olan ekim alanına nazaran bu yıl 40 bin dekar alana nohut ekildi. Bu ayın ilk haftalarında hasatına başlanılan nohutta dekar başına 250-300 kilogram ürün bekleniyor.

İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Sarıçam ilçesi Çiçekli Mahallesi'nde 30 dekarlık alanda yapılan nohut hasadına katılarak, biçerdöverle hasat yapılan tarlada incelemelerde bulundu.

Tekin, Adana’da birçok ürünün yanında bu yıl nohut ekiminde de artış gözlendiğini belirtti.

Tekin, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 10-12 bin ton arasında da rekoltemiz olacak. Bu yıl nohuta yoğun bir rağbet var. Bakanlığımızın vermiş olduğu destekler de nohut ekiminin artışına neden oldu. Bakanlığımız, kilograma 50 kuruş destekleme veriyor. Bu da çiftçilerimiz için özellikle kıraç alanlarda nohut ekimini yaygınlaştırdı."

- Sezonun ilk nohutu

Tekin, hasatı yapılan ürünün sezonun ilk ürünü olduğunu belirterek, bu yönüyle önem taşıdığını kaydetti.

Adana'nın turfanda nohut yetiştiriciliğinde artık ismini duyuran bir il haline geldiğini ifade eden Tekin, "Diğer illerde ortalama 100 kilogram nohut alınırken biz bugün daha yüksek nohut alıyoruz. Bu sayede hem ülke ekonomisi açısından, hem ilimiz ekonomisi hem de çiftçilerimiz açısından olumlu bir trend seyretmektedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.