Adana

Sosyal medyadan terör propagandasına hapis istemi

15:10 14 Haziran 2018
Sosyal medyadan terör propagandasına hapis istemi

Adana'da sosyal medya üzerinden terör örgütü THKP-C'nin propagandasını yaptığı iddia edilen şüpheli hakkında 5 yıl hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldı.

Cumhuriyet savcısının, tutuksuz şüpheli S.İ. hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırladığı iddianame, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince yapılan inceleme sonucunda kabul edildi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde şüphelinin 2017 yılında suça konu paylaşımları yaptığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin suça konu paylaşımları yapmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve bu doğrultuda silahlı eylemler gerçekleştiren silahlı terör örgütlerinin cebir ve şiddet içeren yöntemlerini meşru göstererek bu yöntemlere başvurmayı teşvik edici zincirleme şekilde basın ve yayın yolu ile propagandasını yapmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği, paylaşımları kendisinin yaptığını kabul ettiği ancak terör örgütü propagandası yapmak amacının bulunmadığını ifade ettiği nazara alınarak cezalandırılması kamu adına talep ve iddia olunur."

Hakkında 5 yıla kadar hapis istenen şüpheli S.İ. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.