Adana

Adana'daki cinayet davasında karar

14:15 11 Temmuz 2018
Adana'daki cinayet davasında karar

Adana'da aile arasında çıkan bıçaklı kavgada bir kişinin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 18 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Ahmet Sarban ile öldürülenin ağabeyi Mustafa Kalo ve tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Yunus Emre S, Ahmet T. ve Enes T. ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme başkanı, taraflara son savunmaları için söz hakkı verdi.

Müşteki Mustafa Kalo, öldürülen kardeşinin bugüne kadar hiçbir kavgasına rastlamadığını belirterek, "Kardeşimin hayalleri gerçekleşmişken böyle bir olay içerisinde bulunması akla mantığa uygun değildir. Tek suçu annemizi almaya gitmesidir. Önce Allah'a sonra size bırakıyorum." dedi.

Sanık Ahmet Sarban ise olayın kendisine saldırılması üzerine yaşandığını öne sürerek pişman olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık Sarban'ı önce müebbet hapis cezasına mahkum etti ancak cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle daha sonra cezayı 18 yıla indirerek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olaya karışan diğer tutuksuz sanıklardan Yunus Emre S. "yaralamadan" 3 ay 22 gün, Ahmet T. ve Enes T. ise "suç delillerini gizlemekten" beşer ay hapis cezasına mahkum edilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Ahmet Kalo, 7 Şubat'ta Kiremithane Mahallesi'nde Ahmet Sarban'ın evinde kalan üvey annesini alıp götürmek istediği sırada tartışma çıkmış, Kalo bıçaklanarak öldürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.