Adana

FETÖ sanığı eski astsubayın yargılanmasına başlandı

10:46 13 Temmuz 2018
FETÖ sanığı eski astsubayın yargılanmasına başlandı

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüt üyelerince ankesörlü hatlar üzerinden ardışık arama yöntemiyle iletişim kurulduğu tespit edilen eski astsubay tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Y.U. ve avukatı katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Y.U, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görev yaptığını ve FETÖ/PDY terör örgütüyle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

İncirlik üssünde birçok firmanın ihale usulüyle iş yaptığını ve firma çalışanlarının organizasyonuyla ilgilendiğini belirten sanık Y.U, şöyle devam etti:

"İncirlik üssüne çalışmak için gelen firma yetkilileriyle iletişimi biz sağlıyorduk. Sabit hatlar üzerinden aranma meselesi bununla ilgilidir. Benim FETÖ/PDY terör örgütüyle bir alakam yoktur. Örgütün mahrem yapılanmasıyla hiçbir bağlantım yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."

Değerlendirmesi sorulan cumhuriyet savcısı ise sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de sanık Y.U'nun mevcut halinin devamını kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.