Adana

Akdeniz meyve sineğiyle mücadele için ilaç dağıtıldı

14:23 29 Temmuz 2018
Akdeniz meyve sineğiyle mücadele için ilaç dağıtıldı

Adana'da, Yüreğir Ziraat Odası tarafından Akdeniz meyve sineğine karşı ikinci toplu ilaçlama çalışması kapsamında üreticilere ilaç dağıtımı yapıldı.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 4,7 milyon ton civarındaki narenciye üretiminin 1,3 milyon tonunun Adana'da gerçekleştirildiğini belirtti.

Turunçgil bahçelerinde ciddi oranda ekonomik kayıplara neden olan ve özellikle Rusya'ya ihracatı baltalayan Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı mücadelenin önemine işaret eden Doğan, Tarım ve Orman Bakanlığı genelgesi kapsamında bu zararlıyla 16-20 Temmuz'da yapılan ilk toplu ilaçlamanın ardından 30 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde il genelindeki tüm narenciye bahçelerinde ikinci toplu ilaçlama yapılacağını bildirdi.

Doğan, Yüreğir Ziraat Odası olarak bu konuda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, Havutlu, Sakızlı, Çotlu, Düzce, Yakapınar, Abdioğlu Özler, Yukarı Çiçekli, Abdioğlu Cumhuriyet, Büyükkapılı, Herekli, Çatalpınar, Gökvelioğlu, Kaşlıca, Vayvaylı, Havraniye, Yahşiler, Kütüklü, Esenler, Alihocalı, Camili, Ağzıbüyük, Şeyhmurat, Sağdıçlı, Taşçı, Doğankent Kışla, Pekmezli, Doğankent Bahçelievler, Doğankent Cumhuriyet, Sazak, Şahinağa, Paşaköy, Danişment, Akdam, Solaklı Atatürk, Kamışlı, Sakızlı, Denizkuyusu, Aydıncık, Gökçeli, Yenice, Köprügözü, Kadıköy, Yeniköy ve Yunusoğlu Cumhuriyet bölgelerinde üreticilerimize 20'şer litrelik bidonlarda toplam bin litre zirai ilaç dağıtımı yaptık. Muhtarlarımızın da desteğini aldığımız ilaç dağıtımı sırasında çiftçilerimize mücadele ile ilgili teknik bilgiler verdik. İlaç dağıtımı ve bilgilendirme çalışmalarımız bu hafta da sürecek."

Tüm üreticilerin toplu ilaçlama konusunda hassasiyet göstermelerinin önemine dikkati çeken Doğan, "Bu, kendilerinin, yöre ve ülkemizin ekonomik kayıplarının önlenmesi bakımından önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.