Adana

Adana polisinin 11 aylık DEAŞ ve FETÖ operasyonları

10:06 04 Ağustos 2018
Adana polisinin 11 aylık DEAŞ ve FETÖ operasyonları

Adana'da, son 11 ayda gerçekleştirilen operasyonlarla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve DEAŞ terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

AA muhabirinin Emniyet Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, kentte geçen yıl 28 Ağustos'tan bu sene 30 Temmuz'a kadar terör örgütü DEAŞ'a ve FETÖ'ye karşı kararlı bir mücadele ortaya kondu.

Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubeleri başta olmak üzere, polis ekiplerinin bu 11 aylık süreçte gerçekleştirdiği operasyonlarda, terör örgütlerinin adeta "nefes almasına" izin verilmedi.

Kentte, bu dönemde düzenlenen 37 operasyonda terör örgütü DEAŞ mensubu üyesi 280 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 96'sı yabancı uyruklu 257 şüpheli yakalanırken 23'ünün firar ettiği belirtildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 47'si tutuklandı, 92'si adli kontrol şartıyla salıverildi, 118'si serbest bırakıldı.

DEAŞ'a yönelik operasyonların kararlılıkla süreceği bildirildi.

- FETÖ'nün mahrem yapılanmaları çözülüyor

FETÖ'yle mücadelenin de aralıksız devam ettiği Adana'da, örgütün gaybubet ve hijyen evlerinde üst düzey örgüt mensupları ve mahrem imamlar yakalandı.

Örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik 3 ayrı operasyonda yakalanan ve etkin pişmanlıktan yaralanan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen araştırmayla, askeri yapılanma içerisinde 18 mahrem imam gözaltına alındı.

"Gaybubet evi" olarak nitelendirilen hücre evlerine yapılan operasyonlarda ise askeri okullardaki öğrencilerin sorumlusu konumundaki bir "il bahçıvanı", iki "eyalet imamı", bir il anafen sorumlusu, iki eyalet mezuncusu, bir il eyalet talebe mensubu, bir büyük bölge talebe mesulü, askeri öğrencilerden sorumlu iki doktor, dört "Büyük bölge imamı", bir il lisecisi, bir il eğitim danışmanının da aralarında bulunduğu 38 şüpheli yakalandı. FETÖ'nün üst düzey yöneticisi olduğu belirlenen zanlılardan 37'si tutuklanırken birine adli kontrol hükümleri uygulandı.

Kamu kurumlarına sızdırılmak üzere yeni eleman temin etme amacıyla kurulan 9 "hijyen evine" yönelik operasyonda da gözaltına alınan 8 zanlı tutuklandı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi öncesi "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün de beraberindeki kişilerle 2016 yılının mart ayı içerisinde Adana'da konakladığı otele yönelik operasyonda, otel sahibi ve müdürünün de aralarında olduğu 4 şüpheli tutuklandı.

Örgütün mahrem yapılanmasının çözülmesine yönelik operasyonların süreceği belirtildi.

- "Operasyonlarımız devam edecek"

Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ ve DEAŞ'a karşı son 11 ayda çok sayıda operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozma amacıyla hareket eden terör örgütlerinin hedeflerine ulaşamayacağının altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Bu örgütler, amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak. Tüm Türkiye'de olduğu gibi biz de Adana'da güvenlik güçlerimizle bunlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu örgütler tamamen yok olana kadar da sürdüreceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan tüm terör örgütleriyle mücadele eden ekiplerimiz, huzur ve güven ortamının tesisi için çalışıyor. Ben de hepsine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.