Adana

19 Eylül Gaziler Günü

12:00 19 Eylül 2018
19 Eylül Gaziler Günü

Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Parkı'ndaki törende, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Coşkun Adaber, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Adaber, yaptığı konuşmada, 19 Eylül'ün muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirtti.

Şiirlerin okunduğu törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Mersin

Mersin'de Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene katılan gaziler, alana davul ve zurna eşliğinde geldi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gaziler, günün anısına fotoğraf çektirdi.

Törene Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik ile askeri ve sivil erkan katıldı.

- Osmaniye

Osmaniye'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ali Kurt, yaptığı konuşmada, şehitlerin nurlanmış, gazilerin ise onurlanmış insanlar olduklarını söyledi.

Ülke, vatan, bayrak uğruna savaşmanın ve bu uğurda gazi olabilmenin ayrı bir gurur olduğunu aktaran Kurt, "Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede yaralanan, vatan için kolunu, bacağını, gözünü kaybeden gazilerimizi unutmamalı, onların bu vatan için yaptıklarını her zaman hatırlanmalı." dedi.

Törene, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı.

Daha sonra Vali Coşkun ve beraberindekiler, şehit ve gazi derneklerini ziyaret etti.

- Hatay

Hatay'da tören Antakya Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.

Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Hatay Valisi Erdal Ata, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, gaziler, askeri erkan ve çok sayıda kurum müdürü katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.