Adana

Emeklilere yapılan yardımda usulsüzlük davası

17:03 19 Eylül 2018
Emeklilere yapılan yardımda usulsüzlük davası

Adana'da, emeklilere odun ve kömür yardımında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla haklarında 60'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Tüm Emekliler Derneği Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklilere odun ve kömür satışı yapan Şükrü Alkaş, müştekilerden Müjgan Akdöner ve Orhan Çalışkan ile sanıkların avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Ahmet Kahraman, Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi Hüseyin İyiyürek, Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkan Yardımcısı Yaşar Tekin ve Mustafa Duran duruşmaya gelmedi.

Sanık Alkaş, savunmasında, Çalışkan'ın kendilerinden para sızdırmaya çalıştığını iddia ederek, "Duruşma arasında benim eski avukatımın yanına gitmiş 'Biraz para verirlerse bu işten vazgeçerim' demiş. Ama ben teklifini kabul etmedim." dedi.

Sanık Kaya da şubelerinin 2014 yılında kurulduğunu, tüzel kişiliklerinin olmadığını ileri sürerek, "8-10 kişiye kömür yardımı için işlem yapıldı. Bunlar da gerçekten odun kömür almıştır. Bunlardan biri de Orhan Çalışkan'dır. Biz sadece makbuzun arkasına 'Odun kömürünü eksiksiz aldım' yazısı ve imzasını görüp o şekilde kontrol yapabiliyoruz. Emeklimiz şubeden çıktıktan sonra ne yaptığı konusunda bilgimiz olmaz." iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti, bazı hususlarının ayrıntılı şekilde araştırılması ve eksikliklerin tamamlaması için duruşmayı erteledi.

- Olayın geçmişi

Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanlığı'nca 2015'te emekli üyelere yapılan odun ve kömür yardımında usulsüzlükler olduğu yönünde Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatılmış, Ahmet Kahraman, Mustafa Duran, Rafet Kaya, Seyfi Hüseyin İyiyürek, Şükrü Alkaş ve Yaşar Tekin hakkında "Kamu kurum ve kuruluşları ve tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik" suçlarından 60'ar yıl hapis istemiyle 3 Kasım 2017'de dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.