Adana

Vefat eden emekli hakim için tören düzenlendi

15:49 12 Ekim 2018
Vefat eden emekli hakim için tören düzenlendi

Adana Adliyesinden emekli olduktan sonra geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden hakim Murat Demirel için adliye binasında cenaze töreni düzenlendi.

Adliyede düzenlenen cenaze töreninde saygı duruşunda bulunulduktan sonra Demirel'in öz geçmişi okundu.

Demirel ile uzun yıllar birlikte görev yapan Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cumali Tülü yaptığı konuşmada, meslektaşını kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Tülü, konuşmasında ayrıca, "İnsanlığı, nezaketi, samimiliği ile örnek bir insandı. Gönül adamıydı. Allah'ın rahmeti değerli ağabeyimizin üzerine olsun. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve emanetlerini korumak bizim görevimiz. Hepimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Buradaki törene, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, Baro Başkanı Veli Küçük, çok sayıda hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanı ile Demirel'in yakınları katıldı.

Duanın edilmesi ve helallik alınmasının ardından Demirel'in tabutu Başsavcı Yurdagül ile hakim ve savcıların omuzunda cenaze aracına taşındı.

Gazeteci Aycan Demirel'in de babası olan emekli hakim Murat Demirel, cuma namazının ardından Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu olan Demirel, evli ve 2 çocuk babasıydı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.