Adana

Adana'daki cinayet davasında karar

15:20 30 Ekim 2018
Adana'daki cinayet davasında karar

Adana'da 2005 yılında kız isteme meselesi yüzünden aralarında husumet bulunan dayısını öldürdüğü, kuzenini ise yaraladığı iddiasıyla geçen yıl yakalanıp tutuklanan sanığa 24 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Zeki Biçer, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık, savunmasında, kimseye zarar verme niyetinde olmadığını ileri sürerek, ''Suçlamaları kabul etmiyorum. Olayı başlatan ve bana saldıran karşı taraftır. Ailece üzerime saldırdılar. Darbelerin nereden geldiğini bile göremedim. Ölen dayımdır. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.'' dedi.

Cumhuriyet savcısı ise esas hakkındaki mütalaasında sanığın kastan öldürme ve yaralama suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması ve hükmen tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de sanık Zeki Biçer'i kasten öldürme suçundan 18 yıl, yaralama suçundan ise 6 yıl 8 ay olmak üzere toplam 24 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak mevcut halinin devamını kararlaştırdı.

- Olay

Adana’nın merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde 24 Eylül 2005'te amcasının oğlu Erdal Biçer ile birlikte dayısı İsmet Boz'u bıçaklayarak öldürdüğü, kuzenleri Hülya Boz'u öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla aranan firari sanık Zeki Biçer, 2017 yılında İstanbul'da polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.

Bu arada, olaydan sonra yakalanan sanığın amcasının oğlu Erdal Biçer ise Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.