Adana

Tüp bebek doğdu, doktor olacak!

07:03 14 Ocak 2019 3 Yorum Var
Tüp bebek doğdu, doktor olacak!

Adana'nın ilk tüp bebeği olan Özlem Çelik (23), bugün Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi. Annesinin doktoru Turan Çetin’den ders alıyor, dünyaya geldiği Tüp Bebek Merkezi’nde görev almak için gün sayıyor.

Adana’da Nermin ve Kurtuluş Çelik, uzun yıllar çocukları olmayınca 1993’te kurulan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvurdu. Merkezin kurucusu Prof. Dr. Turan Çetin’in tedavi ettiği aile 1996 yılında Adana’nın ilk tüp bebeğine sahip oldu. Nermin ve Kurtuluş Çelik, bebeklerine Özlem ismini verdi.

TEK HAYALİ DOKTOR OLMAK

Çocukluğundan beri doktor olma hayali kuran Özlem (23) 3 yıl önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı. Kendisini dünyaya getiren Prof. Dr. Turan Çetin’in derslerine de giren Özlem, mesleğini tüp bebek merkezinde sürdürmek istiyor. Özlem “Turan hocamın aileme yaşattığı mutluluğu ben de başka ailelere yaşatacağım” diyor. 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Sözcü 5 yıl önce Şikayet Et
    Vay be, ellerinle seçtiği spermleri ve yumurtaları birleştiğini görüyorsun ve acaba olacak mı, bir insana dönüşecek mi diyorsun. Rahme koyuyorsun, insana dönüşüyor, doğuyor, büyüyor, eğitiliyor, tıp falültesine giriyor ve tekrar yanına geliyor ve doğduğu yerdee, oluşması için uğraşan insanla beraber çalışıyor. Müthiş garip bir Duygu.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah istediğini alırsın, lakin önünde daha 3 yıl ve sonrasında tus dönemi var, kolay gelsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Masallah Basarilar Allah cc Hayirli uzun ömürler versin
    Cevapla
  • CAN BAR 5 yıl önce Şikayet Et
    Aferin kız sana İnşaallah çok başarılı olursun Hayırlı bir kul olman dileğiyle
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.