Adana

Çocuk doktoru o sözü söyleyince dehşeti yaşadı

17:09 01 Mart 2019
Çocuk doktoru o sözü söyleyince dehşeti yaşadı

Adana'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet İrfan Gedik, çocuğunu muayeneye getiren ve sıra beklemek istemediğini söyleyen baba tarafından darbedildi.

İddiaya göre çocuğunu muayene ettirmeye gelen C.B., o sırada başka bir hastayı muayene eden Dr. Ahmet İrfan Gedik'in yanına girerek çocuğuna hemen bakılmasını istediğini söyledi. Dr. Gedik ise hasta yakınının sırayı beklemesi gerektiğini söyleyince baba C.B.'nin saldırısına uğradı.

Olay, bugün öğle saatlerinde Adana Şehir Hastanesi Çocuk Polikliniği'nde meydana geldi. İddiaya göre çocuğunu muayene ettirmeye gelen C.B., o sırada başka bir hastayı muayene eden Dr. Ahmet İrfan Gedik'in yanına girerek çocuğuna hemen bakılmasını istediğini söyledi.

Dr. Gedik ise hasta yakınının sırayı beklemesi gerektiğini söyleyince baba C.B.'nin saldırısına uğradı. Dr. Ahmet İrfan Gedik'in burnunda, göz kapaklarında ve yüzünün birçok yerinde kesikler oluştu. Kafa travması geçirdiği öğrenilen Gedik, yoğun bakım ünitesinde gözlem altına alındı.

DOKTORLAR ŞİDDET OLAYINI KINADI

Adana Şehir Hastanesi Başhekimliği önünde bir araya gelenler ise yaşanan şiddet olayını kınadı. İl Sağlık Müdürlüğü Adana Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Ceviz, Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, doktorlar ve hastane çalışanları şiddeti protesto etti.

İl Sağlık Müdürlüğü Adana Kamu Hastaneleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Ceviz, yaşanan olaydan dolayı üzüntülü olduklarını belirtti ve "Darp edilen hekim arkadaşımıza gerekli müdahale yapılıp yoğun bakımda gözlem altına alınmıştır. Hekim arkadaşımızın her türlü hukuki ve tıbbi sürecinin sonuna kadar takipçisiyiz" dedi.

'HİÇBİR SORUN ŞİDDETLE ÇÖZÜLEMEZ'

Darp edilen doktorun sağlık durumu hakkında bilgi veren Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, "Acil durumu olmayan bir hasta yakını tarafından sözel ve fiziksel şiddete uğrayan hekim arkadaşımız darp edilmiştir. Burnunda göz kapaklarında ve yüzünün birçok yerinde kesikler vardır. Kafa travması olduğu için yoğun bakımda gözlem altına aldık. Şuur ve bilinç durumunu takip ediyoruz. Kesin bir şey söylemek için şu an biraz erken. Arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı idareciler olarak şiddetle kınıyoruz. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Bu tarz hoş olmayan olayların yaşanmaması için hastanemizde sistemsel olarak tedbirlerimiz var. Ancak daha üst seviyelere çıkarmanın arayışları içerisindeyiz. Devletimiz her zaman hastalarımızın yanında olduğu gibi sağlık çalışanlarımızın da yanındadır" diye konuştu.

YORUMLAR

  • Dervaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle sebep bu değildir illa Dr hastayı yada yakınını tahrik etmiştir durup dururken kimse kimseye saldırmaz hadi bugün hastaneye bir Dr dövmeye gideyim demez Dr üsten bakışları hastalara psikolojik şidet leri tavırları hasta yakınlarının iyice zıvanadan çıkmasına sebep oluyor
    Cevapla
  • Malatya 44 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam yatakta emanet gibi duruyor resimde ilk gözüme çarpan o...bazı dr Ler hakediyorr eger hakettyse eline saglık hatta daha güçlü vuraydınn...şu savcıya da iki tane tokat vurulması gerekiyordu halısahada
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Olayı kınıyorum ama bazı hemşire ve doktorların hasta ve hasta yakınları ile nasıl konuşulacagini ciddi anlamda öğrenmesi gerek.
    Cevapla
  • Anonim 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir çocuk doktoruyum.Böyle haberleri ve daha kötüsü bu haberlere yazılan yorumları okudukca biran önce buradan gitmek istiyorum.
    Cevapla
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten Dr bey haklı ise, bunu yapan kişiye örnek teşkil edecek bir maddi ve manevi ceza verilmeli. Bu adamı serbest bırakırlarsa Ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.