Adana

Nikahı düşen 13 çocuklu çift, yardım bekliyor

12:07 28 Temmuz 2019 4 Yorum Var
Nikahı düşen 13 çocuklu çift, yardım bekliyor

Adana'da nüfus kayıtlarına göre ablasının kızıyla evli göründüğü için 13 çocuğunun annesi Rime (45) ile resmi nikahı düşen Hüseyin Kuşçu (49), nüfus kayıtlarındaki karışıklığın giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde doğan Hüseyin Kuşçu, o dönem babası Sinan Kuşçu’nun nüfus kaydı olmadığı için babasının amcasının oğlu Ahmet Kuşçu’nun nüfusuna kaydettirildi. Hüseyin Kuşçu, 30 yıl önce nüfusuna kaydolduğu Ahmet Kuşçu'nun torunu Rime Kuşçu ile imam nikahıyla evlendi. 7 yıl sonra resmi nikah kıyan çiftin 13 çocuğu oldu. 6 yıl önce Adana'ya taşınan çift, bir hastahanede yaptıkları resmi işlem sırasında evliliklerinin düştüğünü öğrendi.

KAYINVALİDEM ABLAM GÖRÜNÜYOR

Resmi olarak yeğeniyle nikahlı gözüktüğü için evliliğin düştüğünün bildirildiğini anlatan işçi Hüseyin Kuşçu, şunları söyledi:

“Çocuklarımın başına bir şey geldiğinde hastaneye eşim götürüyor, ‘çocuk senin değil babası’ gelsin diyorlar. Bazı çocukların velayeti de annesinin üzerinde görünüyor. Benim kulağım sağır, ayağım sakat. Çocuklarımın her işiyle ben ilgilenemiyorum. Okulla ilgili sorunlar da aynı şekilde. 5 kere dava açtım ama hiçbir sonuç alamadım. Kayınvalidem resmi olarak ablam görünüyor. Ben de ablamın kızıyla evli görünüyorum. Bu karışıklığın giderilmesini istiyorum. Öz anne ve babamın üzerine kayıt olmak sonra da eşimle resmi nikah yapmak istiyorum."

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ön yargıları bırakın . Basit bir nüfus kaydı problemi üzerinden siyasi yorumlar yapmayın . Vatandaş Devletten yardım istiyorsa gereken yapılmalı .
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Babasının amcasının oğlunun üstüne kaydettirilmiş.bu ne biçim iş arkadaş.zamanında yediğiniz haltlar çözülemiyor.işin içinden kimse çıkamıyor.büyük problemsiniz vesselam
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Cahilliğin böylesini de hiç duymamıştım insan kendi çocuğunu başkasının nüfusuna niye kaydettirir ayrıca neden kendisine kimlik çıkarttırmaz 4 yıl Güneydoğu'da görev yaptım insanların çoğu cahil ve bunda da ısrarcı ne yazık ki
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sait kardeş kim cahil bıraktı ise suçlu o, evet doğru. Devlet vatandaşı cahil kalmasın diye öğretmen gönderir pkk teröristler şehit eder. Tüm doğunun onurlu insanları istese pkk yı bitirir ama elektrik faturasına gösterdiğiniz tepkiyi pkk ya gostermediniz. Pkk ve hainlerle mücadele eden şerefli ve vatansever kardeşlerim müstesna. Şimdi anladın mı suç kimde.
  • Sait 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim cahil bıraktı ise sućlu o dur...
    İlk beğenen sen ol
  • Bunedirlow 4 yıl önce Şikayet Et
    Kulak duysa ayak sağlam olsa 30 çocuk olacak mübarek
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm imam nikahını da resmiyete alsınlar. O zaman bir çok sorun çözülür İnşallah
    Cevapla
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Bi git... Bunu kötüye kullanacak çok insan var...
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.