Adıyaman

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

13:48 30 Ekim 2015
AK Parti Grup Başkanvekili Aydın:

"(Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanması) Bunun siyasi bir boyutu yoktur, tamamen yargı kararıdır"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasına ilişkin, "Bunun siyasi bir boyutu yoktur, tamamen yargı kararıdır" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yargıya atıfta bulunanların ve bağımsız mahkemeleri iş başına çağıranların şu anda görevini yapan yargıya karışmaması gerektiğini söyledi.

Koza İpek Holding ve şirketlerine kayyum atanmasını değerlendiren Aydın, "Soruşturmayı derinlemesine yürüten yargı makamları ellerindeki bilgi ve belgelerle dayanarak bu tür kararları alabilir. Bunun siyasi bir boyutu yoktur, tamamen yargı kararıdır. Yargı bu noktada ellerinden gelen her şeyi yapacaktır" diye konuştu.

Yargının, en küçük bir soruşturma konusunun derinlemesine incelediğini vurgulayan Aydın, bu sürecin de aynı şekilde  devam edeceğini kaydetti.

Grubun başındaki kişinin kaçmasının iyi düşünülmesi gerektiğini belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de devlet birdir. Devletin birliği ve beraberliği esastır. Devletin birliğine kasteden kim varsa, yasalar karşısında kim suç işliyorsa, paralel birtakım örgütler oluşturma noktasında gayretler sarf ediliyorsa ve onun değirmenine su taşıyorlarsa bunun çok iyi  düşünülmesi lazım. Bu konuda yargının ellerinden gelen tüm bilgileri detaylıca araştırmak suretiyle, kanunların öngördüğü  şekilde  işlem yapacağını düşünüyorum. Açıkçası bu konuyu çok tartışmaya gerek görmüyorum. Nihai kararı verecek olanlar bizler değil, yargı makamlarıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.