Adıyaman

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

19:33 22 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

Adıyaman'da Milli Türk Talebe Birliği üyeleri, saldırıları protesto etti

  Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Adıyaman Şubesi üyelerince protesto edildi.

Demokrasi Parkında basın açıklaması yapan MTTB Şube Başkanı Ebubekir Sıddık Kara, Türkmen Dağı ve çevresinin, Rusya ve Esed güçlerinin ölçüsüz ve hiçbir açıklaması olmayan saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Türkmen mücahitlerinin direnişinin zaferle sonuçlanacağını ifade eden Kara, Rasya'nın komünizm döneminde Orta Asya'da yaptığı zulüm ve hak ihlallerinin unutulmadığını söyledi.

Suriye'de de şer cephesinin başını Rusya'nın çektiğini dile getiren Kara, şunları kaydetti:

"Yakıp yıkan, insanı ve insaniyeti unutan, medeniyet değerlerinden bihaber Esed diktatörüne yüzsüzce destek vermektedir. Rusya ve Esed'in karşısında korkusuzca duran Türkmenler sırtını 2 bin yıllık Türk tarihine ve 1,5 milyar Müslümana yaslamıştır. Türkiye'den Doğu Türkistan'a kadar geniş bir coğrafyadan güç kazanmaktadır. Suriye'de uzun süredir devam eden katliam ve soykırımın sorumluluğu, yalnız katil Esed'in değil despot Putin'in de üstündedir. Rusya devleti siyasi ve ekonomik çıkarları için açık açık katliam yapmaktadır, dün Afganistan'dan yediği tokadın acısını Bayırbucak'tan çıkarma çabasındadır, kendi ülkesinde çözemediği sorunları mazlum kanı ile kapatmak istemektedir."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.