Adıyaman

Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler

12:49 14 Aralık 2015
Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler

AK Parti Adıyaman Milletvekili Boynukara: "Sur'daki camiye yönelik saldırı terör örgütü PKK'nın dinle olan ilişkisini ortaya koyan somut kanıtlardan birisidir"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Sur ilçesindeki Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi'ne yönelik terör saldırısına ilişkin,  "Bu, terör örgütü PKK'nın dinle olan ilişkisini ortaya koyan somut kanıtlardan birisidir" dedi.

Boynukara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin, devletin kendi vatandaşlarıyla konuşarak sorunlarını çözme projesi olduğunu söyledi.

Bu ülkede vatandaşlarıyla kavga eden, didişen devlet anlayışı yerine vatandaşlarıyla barışan, konuşan bir devlet olduğunu vurgulayan Boynukara, "Sürecin kesintiye uğramasının tek sorumlusu PKK'dır. Çünkü terör örgütü bu süreçte Türkiye'den dışarı çıkmayı, kendi unsurlarını dışarıya çıkarmayı söylemesine rağmen bunu yerine getirmedi" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camisi'ne yönelik terör saldırısına değinen Boynukara, PKK'nın bölge insanına tehcir uyguladığına işaret etti. 

PKK'nın Güneydoğu'da siyasal ve kültürel arındırma yaptığını anlatan Boynukara, şöyle konuştu:

"İnsanları göçe zorluyor, sadece Sur'da değil birçok kentte bunu yapıyor. Camileri bombalıyor ve yakıyor. Sur'daki camiye yönelik saldırı terör örgütü PKK'nın dinle olan ilişkisini ortaya koyan somut kanıtlardan birisidir. Çünkü PKK Marksist, Leninist örgüttür. Bu kimliğini şu an halka dayatıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil, devlet kendi topraklarında en ufak silahlı unsura tahammül edemez."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.