Adıyaman

Adıyaman'da bir kişi organlarını bağışladı

09:45 03 Ocak 2016
Adıyaman'da bir kişi organlarını bağışladı

Kahta ilçesinde bir kişi, diyaliz hastalarının durumuna üzülerek organlarını bağışladı.

Kozağaç köyünde ikamet eden Mustafa Çetinkaya (51), AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaneye giderken diyaliz hastalarını gördüğünü belirterek, onlar için organ bağışının önemli olduğunu düşündüğünü söyledi. Bunun üzerine organlarını bağışlamaya karar verdiğini dile getiren Çetinkaya, herkesin bu konuda bilinçli olması gerektiğini kaydetti.

Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Öldükten sonra organlarımız toprak altında çürüyecek. Fakat organ bağışında bulunursak biz öldükten sonra hem birçok insana can bağışlayacağız, hem öldükten sonra organlarımız yaşayacak, hem de bağışta bulunarak onun mükafatını kazanacağız. Ben de organ bağışı yapmadan önce çok düşündüm. Organ bağışı yaparak daha mutlu olacağıma inandım."

Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet eden Çetinkaya, "Organlarımı bağışladım. Tüm duyarlı vatandaşlara organ bağışında bulunmalarını öneriyorum" dedi.

Kahta Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ferit Ünal da Çetinkaya'ya bu davranışından dolayı teşekkür etti.

Bu bağışın organ bekleyen binlerce insana umut verdiğini kaydeden Ünal, Kahta ilçesinde son bir yılda 36 kişinin organ bağışı yaptığını söyledi.

Kahta Devlet Hastanesinde bağış bekleyen 50 diyaliz hastası bulunduğunu belirten Ünal, böbrek bağış kampanyasına tüm vatandaşların katılmalarını beklediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.