Adıyaman

Adıyaman'da "Yaşama yol ver medya kampanyası"

17:52 09 Şubat 2016
Adıyaman'da "Yaşama yol ver medya kampanyası"

Çağrıların birçoğunun gereksiz olduğunu vurgulayan Akatay, trafikte de sürücülerin ambulanslara yol vermesi gerektiğinin altını çizdi.Sağlık Bakanlığınca sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, acil sağlık hizmetlerinin sunumunda toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla medya kampanyası başlatıldığını anımsatan Akatay, şunları kaydetti:

Adıyaman'da Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama yol ver medya kampanyası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Servis personeli tarafından, "112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" amacıyla Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda kent merkezindeki öğrenci servisi şoförlerine bilgilendirme yapıldı.

112 Acil Servis personelinden Mustafa Okan Akatay, burada yaptığı açıklamada, 112 acil çağrı hattının akşama kadar gereksiz çağrılarla ve konuşmalarla rahatsız edildiğini söyledi.

"Bu kapsamda tanıtıcı ve öğretici eğitimlerle, çocukların özel yaşantılarında, evlerinde, okullarında veya oyun alanlarında acil bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında panik yapmadan yapılması gerekenler konusunda bilgilendirilmelerine yönelik faaliyetlerimiz devam edecektir. Özellikle 112 Acil Servis hattında mutfakta tüpü biten, doğalgazı kesilen, telefonun kontörü biten yüzlerce farklı nedenle rahatsız ediliyoruz. Bunları aşmamız gerekiyor. Hepimiz çevremize ve çocuklarımıza bunları anlatmalıyız. Yine trafikte de siz şoförlerin ambulansa yol verilmesi konusunda büyük işler düşüyor"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.