Adıyaman

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

21:12 10 Şubat 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Diyanet Vakfı Adıyaman Şubesi ve İl Müftülüğü aracılığıyla temin edilen insani yardım malzemelerini taşıyan tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Adıyaman Müftülüğünün il genelinde başlattığı kampanya kapsamında Tevhit Cami deposunda toplanan 25 ton gıda malzemesi tıra yüklendi.

Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, yardım töreninde yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ay önce Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezince yurt genelinde Bayırbucak Türkmenleri için, mağdur ve mazlumlar için ayni ve nakdi yardım kampanyası başlatıldığını anımsattı.

Adıyaman Müftülüğü olarak kendilerinin de il genelinde kuru gıda kampanyası başlattığını ifade eden Öztürkçü, toplanan 25 ton kuru gıda maddesini Kilis'e götürüp, oradaki Bayırbucak Türkmenlerine teslim edeceklerini ifade etti.

Yardım kamyanyasına vatandaşın büyük destek verdiğini aktaran Öztürkçü, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz Cuma günü de Türkmenler, Suriyeli muhacirler ve terör mağdurları için Türkiye genelinde camilerimizde bir yardım kampanyası başlatmıştık. Halkımız ilimizde hiç ummadığımız, hiç tahmin etmediğimiz bir tarzda, bir yardımda bulundular. Bizim ilimizde hafta içinde Cuma günleri yardım topladığımızda azami 15-20 bin lira toplanırken, il genelinde, ilçelerde açtığımız kampanyada 140 bin lira yardım toplanmış oldu. Bunu da ilgili hesaba yatırdık. Yardımlar, Türkiye genelinde toplanan yardımlar ile belirlenen yerlere ulaştırılacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.