Adıyaman

Adıyaman’da Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı

16:29 13 Şubat 2016
Adıyaman’da Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı

Sunumun ardından üyeler, kurulun stratejik yol haritasına dair görüş alışverişinde bulundu.

Adıyaman’da Kamu, Üniversite ve Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Toplantısı düzenlendi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Koordinesinde Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan kurulun işlevi ile ilgili sunum yaptı.

Toplantıda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, işbirliğinin Adıyaman’da etkin bir şekilde sağlanmasının, Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin artırılarak sanayi profilinin yüksek, orta ve ileri teknoloji alanlarına evrilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Görüş ve önerilerini kurul üyeleriyle paylaşan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu üçlü mekanizmanın yol haritasının başarılı bir şekilde uygulanması amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bir strateji planı hazırlamıştır. Bu eylem planı çerçevesinde sanayicilerimize katkı sağlamak amacıyla ilk olarak bir kurul oluşturuldu. Şu bir gerçek ki, bugün ilimizde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği istenilen düzeyde değildir. Üniversite ve sanayi arasında bugüne kadar ciddi bir ilişki kurulamamıştır. Bu toplantı sonrası üniversite ile sanayi arasındaki dayanışmanın daha da güçleneceğine, her iki sektörün birbirine daha da yakınlaşacağına ve ilimize önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.