Adıyaman

"Yakalanamayan kız" Türkiye şampiyonu oldu

11:12 14 Şubat 2016
"Yakalanamayan kız" Türkiye şampiyonu oldu

İSMAİL KAYA - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sokaklarda ve okulda arkadaşlarıyla oynadığı oyunlarda hızıyla "yakalanamayan kız" olarak anılan 12 yaşındaki Eda Nur Aşuk, 14 Yaş Altı Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda birinci oldu.

Kahta Gençlik Merkezi ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörlerinden İsmail Seçilmiş tarafından Hacı Bey Ortaokulu'nda keşfedilen 8. sınıf öğrencisi Eda Nur Aşuk, kısa sürede gösterdiği başarılarla adından söz ettirdi.

Küçük kız, 30 Ocak'ta İstanbul'da yapılan şampiyonada 34 ilin sporcularını geride bırakıp, bin metreyi 3 dakika 11 saniyede koşarak Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Kahta Gençlik Merkezi ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörü İsmail Seçilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aşuk'u okul taramalarında keşfettiklerini anlattı.

Atletizm için okullarda yaptıkları taramalarda tüm okulları gezdiklerini ifade eden Seçilmiş, "İlçe merkezindeki tüm okullarda atletizm için öğrenci arıyordum. Son olarak Hacı Bey Ortaokulu kaldı. Okula gittiğimde bana atletizm için öğrenci lazım dediğimde herkes 'yakalanamayan kız' dedi. Okulda mendil kapmacada asla yakalanmıyormuş. Aldık, çalışmaya başladık ve kısa sürede cevher ortaya çıktı" dedi.

Eda Nur Aşuk ile çok çalıştıklarını ve çalışmalarının meyvelerini 14 yaş altında Türkiye şampiyonu olarak aldıklarını vurgulayan Seçilmiş, çok mutlu olduklarını dile getirdi. Seçilmiş, atletizm alanında Türkiye'yi Avrupa'da şampiyonluğuna taşımak istediklerini sözlerini ekledi.


- Amacı Avrupa'da birincilik


Eda Nur Aşuk ise kulübüne ve hocasına teşekkür ederek, daha güzel yere gelmek için çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Haftanın 6 günü antrenman yaptığını aktaran Aşuk, okul dışındaki zamanlarını müsabakalara hazırlanarak geçirdiğini söyledi.

Okuldaki derslerinde de başarılı olduğunu ifade eden Aşuk, "Tüm arkadaşlarıma okul haricinde bir spor dalı ile ilgilenmelerini istiyorum. Amacım Avrupa'da ilçemin, ilimin ismini ve ülkemin bayrağını en yükseklere taşımak" diye konuştu.

Menderes Mahallesi'nde akrabalarına ait evde ikamet ettiklerini belirten anne Müfide Aşuk da Eda Nur'un 6 çocuğundan biri olduğunu söyledi. Başarısı dolayısıyla kızıyla gurur duyduğunu dile getiren Aşuk, devletin kızlarına sahip çıkmasını istedi.


- "Markete, okula giderken ona yetişemiyordum"


Mahalle arkadaşı Gülbahar Çetin de Eda Nur'un bu seviyeye geleceğini herkesin bildiğini kaydetti.

Eda'nın küçüklükten beri çok aktif olduğunu anlatan Çetin, "Markete, okula giderken ona yetişemiyordum. Hatta okulda mendil kapmaca oynarken hiçbir zaman yakalanmazdı. Hepimiz ona 'yakalanamayan kız' derdik" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.