Adıyaman

"Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma" konferansı

16:42 08 Mart 2016
"Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma" konferansı

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat, "225 iş adamının mallarının yüzde 4'ü alınsa, 800 milyon insanın açlığı ortadan kalkacak" dedi.

Adıyaman İl Müftülüğü tarafından Belediye Konferans Salonu'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma" konulu konferans düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahiler okundu.

Akpolat, yaptığı konuşmada, "Nobel Barış Ödülü"nün milyonlarca insanın ölümüne yol açan dinamiti bulan Alfred Nobel adına verildiğini söyledi.

Alfred Nobel'e ilişkin "Milyonlar sizin yüzünüzden ölüyor. 'Ölüm taciri' diye anılıyorsunuz ve barış ödülü sizin adınıza veriliyor" ifadelerini kullanan Akpolat, "Böyle bir dünyada yaşadığımızın farkında olalım" diye konuştu.

Uyuşturucu kullanma yaşının düştüğüne işaret eden Akpolat, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu yaşı 12'ye kadar inmiş. Uyuşturucu baronları kazanıyorlar. Dünyada bir gariplik var. Bunu nasıl çözeceğiz bilmiyorum. Peygamber efendimizin savaşlarında ölen insan sayısı 250. Çoğunluğunu Müslümanlar teşkil ediyor. Nagasaki'deki atomda ölen insanların 10 binde birinden daha az. Şimdi böyle bir dünyadayız. Her tarafta açlık var. 225 iş adamının mallarının yüzde 4'ü alınsa, 800 milyon insanın açlığı ortadan kalkacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.