Adıyaman

Doğu'nun kalkınmasına ASKON'dan destek

11:09 14 Mart 2016
Doğu'nun kalkınmasına ASKON'dan destek

HAKAN FURKAN - Genç Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Harun Reşit Çelikoğlu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki genç iş insanları için her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek, "Yeter ki doğunun halkı bize güvensin, inansın. Devletine, hükümetine destek olsun" dedi.

Çelikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de uzun yıllardır süren terör olaylarının ülkeye sıkıntılı süreçler yaşattığını belirtti.

Terörün ekonomik olarak da ülkeye ciddi zararlar verdiğini anımsatan Çelikoğlu, bölgedeki terör olaylarının ekonomik olarak birçok esnafın ve ticaretle uğraşan iş insanlarının zor durumda kalmasına neden olduğunu vurguladı.

Geçen ay dernek olarak Diyarbakır'da incelemede bulunduklarını anlatan Çelikoğlu, iş insanlarının terör nedeniyle yaşadıkları zor durumlara orada şahit olduklarını ifade etti.

Hükümetin bölgede çalışmaları artıracağını dile getiren Çelikoğlu, terör olaylarının bitmesinin ardından bölgeyi el birliğiyle kalkındıracaklarını vurguladı. Çelikoğlu, "Bu bölgedeki faaliyetlerimizi artırmaya başladık. Biz her zaman şuna inanıyoruz; Bu ülke doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle hepimizin ülkesi, hepimizin toprağı. Asla ötekileştirmeden, asla hiçbir şekilde sıkıntılara sebep olmadan sağduyulu bir şekilde ülkemizi bu sıkıntılı süreçten kurtarmamız gerekiyor" dedi.

- "Halk her şeyi gördü"

Bölge halkının da artık refah ortamı istediğine dikkati çeken Çelikoğlu, bu huzuru Diyarbakır'daki esnaf ziyaretlerinde gördüklerini dile getirdi. Çelikoğlu, "Halk artık bazı şeyleri, gerçekleri ciddi bir şekilde gördü. Artık bir karar verdiğine şahit olduk. Kesinlikle ve kesinlikle artık Kürt halkını HDP'nin temsil etmediği, son zamanlarda yine doğuda sokakta eylem yapma hareketinde bulunsalar da herhangi bir karşılık alamadıklarını görüyoruz, şahit oluyoruz" diye konuştu.

Doğudaki PKK sorunun, bir Kürt sorunu olmadığını Türkiye'nin de gördüğünü belirten Çelikoğlu, ihanet örgütünün bu ülkeye hiçbir şekilde huzur vermemek için çalışan bir terör örgütü olduğunu herkesin anladığını belirtti.

- "Bölgenin kalkınması için biz hazırız"

Genç iş insanları olarak bölgenin kalkınması için çalışmaya hazır olduklarını vurgulayan Çelikoğlu, şunları kaydetti:

"ASKON iş adamları olarak genç kardeşlerimize her türlü yardıma hazırız, yeter ki doğunun halkı bize güvensin, bize inansın. Devletine, hükümetine destek olsun. Buna inancını hiçbir şekilde kaybetmesinler. Biz iş adamları olarak büyüklerimizle her türlü istihdamı oluşturmak için, her türlü ticaret faaliyetleri için orada bulunmaya hazırız. Bu sayede doğudaki genç iş adamlarımızla omuz omuza bu ülkeye tekrar en güzel günlerini yaşatmayı umut ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.