Adıyaman

Nevruzda birlik ve beraberlik çağrısı

11:00 20 Mart 2016
Nevruzda birlik ve beraberlik çağrısı

Adıyaman'da kurum ve kuruluşların yöneticileri ile kanaat önderleri, nevruzun bayram havasında geçmesi çağrısında bulundu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de nevruzun "bahar şenliği" olarak nitelendirildiğini ve her kesimin bunu böyle bildiğini söyledi.

Nevruzun baharı müjdelediğine dikkati çeken Uslu, "Ne yazık ki son yıllarda bizim bahar şenliği olarak kutladığımız nevruz, farklı alanlara çekilmeye çalışılıyor, farklı şekilde algılanıyor. Bu, bizim ülkemiz için hoş bir şey değil. Nevruz demek baharın gelişi, müjdecisi demektir." diye konuştu.

Uslu, Türkiye'nin kültürüne ve dinine yakışır bir şekilde nevruzu kutlaması gerektiğinin altını çizdi.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Ziya Duranay da terör olaylarının Türkiye’ye büyük sıkıntılar yaşattığına dikkati çekti.

Nevruzun bayram havasında geçmesi gerektiğini vurguluyan Duranay "Nevruzun Türkiye'ye barış ve huzur getirmesini diliyoruz. Nevruzun anlamında barış ve huzur vardır" dedi.

- "Bayram tadında geçmeli"

Alevi dedesi Ali Büyükşahin de nevruzun önemli bir günün simgesi olduğunu ve "yeni gün" anlamına geldiğini belirtti.

Çok uzun yıllardan bu yana nevruzun kutlandığını dile getiren Büyükşahin, Kürtlerin de Türklerin de diğer kavimlerin de nevruza önem verdiklerini anlattı.

Büyükşahin, "Bunca sıkıntı çekmiş milletimizin böylesine önemli bir bayramı, bayram tadında, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçirmesi gerekiyor. Şu sıkıntılı dönemde buna çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şube Başkanı Rıza Tanrıverdi de nevruzu "baharın müjdeleyicisi" olarak algıladıklarını ifade etti.

Nevruzun geçmişte olduğu gibi "bahar şenliği" olarak kutlanması gerektiğini belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

"Biz nevruzun barış, huzur, birlik ve beraberlik içinde geçmesini diliyoruz. Doğu'da, Ankara'da ve İstanbul'da yapılanları tasvip etmiyoruz. Analar ağlıyor, babalar ağlıyor, kardeşler ağlıyor. Bu gözyaşlarının dökülmesinden yana değiliz. Barışın bir an önce gelmesinden yanayız çünkü ülke huzur içinde yaşarsa, bizler de huzur içinde yaşarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.