Adıyaman

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi

18:11 22 Nisan 2016
"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 10 ilde yürütülen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında Adıyaman'da 50 girişimci adayı kadının eğitimi başladı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve KOSGEB Adıyaman Şube Müdürlüğünce başlatılan Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerini tamamlayan girişimci adayı kadınlara, yapacakları iş nedeniyle hibe desteğinin verilmesi hedefleniyor.

Müdürlüğün konferans salonunda başlatılan eğitimin açılışında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nihat Yılmaz, projeyle kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet göstereceklerini söyledi.

Programla kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılmasını amaçladıklarını aktaran Yılmaz, "Mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır." dedi.

Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendireceklerini vurgulayan Yılmaz, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Projeden umutlu olduklarını kaydeden Yılmaz, şu bilgileri verdi:

"50 kadın çiftçiye İŞKUR ve KOSGEB iş birliğiyle istihdama yönelik sertifikalı 72 saat-9 gün süreli eğitimleri başlatmış bulunuyoruz. 50 girişimci genç kadın çiftçimize bu eğitimle, girişimciliği özendirmenin yanı sıra proje hazırlama yöntemleri de öğretilecektir. Her kursiyerimiz kendisine özgü projeler hazırlayacaktır. Hazırlanan bu projeler oluşturulacak olan il jürisi tarafından değerlendirilecektir. Kurs bitiminde kursiyerlerimizin hazırlamış oldukları projelerin afişe edildiği proje pazarı oluşturularak, projeler ilgili kurumlara sunulacaktır. Kursa katılan kadınlarımıza İŞKUR tarafından kurs boyunca kişi başı günlük 20 lira olmak üzere 180 lira ücret ödenecek ve SGK sigortası yapılacaktır. Bakanlık tarafından belirlenecek bir ilde ve tarihte “Girişimci Kadın Çiftçi Ödül Töreni” gerçekleştirilerek, dereceye giren projelere ödül verilecektir. Kurs sonunda sertifika alan kadın girişimcilerimize müracaatları halinde KOSGEB tarafından projeleri karşılığında hibe veya düşük faizli kredi kullandırılabilecektir."
KOSGEB Adıyaman Şube Müdürü Şükrü Mısırlı ise kurumlarının ülke genelinde olduğu gibi Adıyaman’da yoğun bir şekilde çalıştığını belirterek, vatandaşları desteklemelerden faydalandırmaya çalıştıklarını ifade etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.