Adıyaman

Adıyaman'da şap karantinası

18:10 04 Mayıs 2016
Adıyaman'da şap karantinası

Kahta ilçesinde şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı geçici olarak kapatıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can, hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Can, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akalın, Karadut ve Doluca köylerinde yapılan inceleme sırasında şap hastalığına rastlandığını belirterek, Gıda ve Yem Kanunu ile ilgili yönetmenlik çerçevesinde yapılan toplantı neticesinde hayvan pazarının kapatıldığını kaydetti.

Şap hastalığı nedeniyle 2 köye hayvan giriş ve çıkışların yasaklandığını bildiren Can, hastalığın başka yerlere sıçramaması için çalışmalar başlatıldığını, ilçe genelinde tüm köylere ve hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftliklere ekipler gönderilerek gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Can, şöyle konuştu:

"Söz konusu iki köydeki büyükbaş hayvanların da ekiplerimiz tarafından usulüne uygun olarak alınan numuneleri Şap Enstitüsüne gönderildi. Gerekli müdahalelerde bulunarak hastalığın ilerlemesi engellendi ve önlemler çerçevesinde ilçedeki hayvan pazarı bir ay süreyle geçici olarak kapatıldı."

İlçeye hayvan giriş ve nakillerinin durdurulduğunu aktaran Can, hastalığın yayılma şüphesi bulunan tüm yerlerde yeni aşılar yapılmaya başlandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.