Adıyaman

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

21:19 13 Mayıs 2016
Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman'da 15 engelli bir günlük askerlik yaptı.

İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 15 engelli vatandaş, temsili askerlik için yakınlarının yardımıyla asker üniformalarını giydi.

Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Ercan Atasoy, yaptığı konuşmada, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşları bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla programı tertiplediklerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşların, heyecan ve coşkuyla asker elbiselerini giydiğini belirten Atasoy, "Kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her Türk evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz" diye konuştu.

Engelliler, daha sonra askerlik yemini edip, terhis belgelerini aldı.

Organizasyonun sonunda tören geçişi yapan engelliler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanvekili Hasan Demir, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, askeri erkan ile engellilerin aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.