Adıyaman

Adıyaman'dan kısa kısa

15:51 25 Mayıs 2016
Adıyaman'dan kısa kısa

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gölbaşı ilçesinin Belören beldesine okul yapılacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Demirtaş, 12 derslikli Belören Çok Programlı Lisenin okul yeri için belirlenen arsayı yerinde inceledi.

Belören beldesinde belirlenen arazide teknik elemanların gerekli çalışmalarını tamamladıktan sonra 12 derslikli çok programlı bir lise yapılması için çalışmalara başlanacağını belirten Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da okul ve derslik ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Eğitim ve okul için yapılan bütün yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu kapsamda, eğitimde çıtanın daha da yüksek tutulması için Belören beldemize 12 derslikli modern bir lise yapılması için çalışmalara başlamış bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

- Vali Demirtaş'tan Gölbaşı Gölü'nde inceleme

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen Gölbaşı Gölleri Çevre Düzenlemesi Projesini yapım aşamasını yerinde inceledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Demirtaş, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’den çalışmalar hakkında bilgi alarak, çalışmaların yapıldığı proje alanında inceleme yaptı.

Demirtaş, Gölbaşı ilçesinin yaratıcının tüm cömertliğini sergilediği, gölleri ve eko sistemiyle doğal güzelliklere sahip müstesna bir ilçe olduğunu belirtti.

Gölbaşı ilçesinin keşfedilmesi gereken muhteşem bir manzara ve güzelliğe sahip olduğunu aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Gölbaşı Belediyemiz tarafından çevre düzenleme çalışmalarına başlanan tabiat parkı gölü etrafında, yürüyüş yolları, araç yolu, bisiklet yolu, ışıklandırma ve piknik alanları yer almaktadır. Gölün etrafı tamamen parke taşıyla döşenmektedir. Şimdiye kadar 1,5 kilometre taş döşemesi yapıldı. Burada devam eden çalışmaların bitirilmesi ile Doğu ve Güneydoğu illerinin kavşak noktasında olan Gölbaşı ilçemiz doğayla iç içe çok farklı bir güzelliğe bürünecek olup, vatandaşlarımız dinlenmek ve hoşça vakit geçirmek için gidebilecekleri bir mekana kavuşmuş olacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.