Adıyaman

Ramazanda yetimlerle Suriyelilerin yüzleri güldürülüyor

12:34 23 Haziran 2016
Ramazanda yetimlerle Suriyelilerin yüzleri güldürülüyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Adıyaman'da Suriyeli ailelere ve yetim çocuklara ramazan yardımlarını sürdürüyor.

İHH'nın "Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında yetim ve Suriyeli ailelere gıda ürünleri ve eğitici kitapların bulunduğu ramazan paketleri dağıtılıyor.

Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Fadıl Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın kardeşlik ve paylaşım ruhuna uygun olarak yetimlerle Suriyeli ailelere yönelik ramazan paketlerini dağıtmaya devam ettiklerini belirtti.

Her yıl bu ailelere yardımlar yaptıklarını aktaran Akkuş, Adıyaman'da bulunan ihtiyaç sahibi yetimlere ve Adıyaman'a gelen Suriyeli ailelere kumanya yardım çalışması yaptıklarını ifade etti.

Ramazandan önce dağıtımlara başladıklarını anlatan Akkuş, şunları kaydetti:

"3-4'er gruplar halinde bu dağıtımlara devam ediyoruz. Allah'ın izniyle ramazan boyunca biz bir taraftan kumanya yapacağız, bir taraftan da bu kumanyalarımızı inşallah dağıtmaya devam edeceğiz. Şu anda 470 yetim çocuk ve ailesi var. Aynı zamanda 600'ün üzerinde Suriyeli ailemiz var ve bizde kayıtlı 800 ihtiyaç sahibi aile var. Toplam 8 bin insana gıda yardımı başta olmak üzere birçok konuda yardımlar yapılmaktadır. Geçen sene olduğu gibi bu sene de yetim çocuklar için çocuk paketimiz var. İçerisinde hem çocuklar için diş macunu, diş fırçası eğitim amaçlı kitap var. Çocuk paketiyle ramazan ayında çocuklarımızı sevindirmek istiyoruz. Vatandaşlarımıza da bize destek oldukları için teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.