Adıyaman

Adıyaman'da Yıldırım Vakfı'ndan yeni okul

16:51 12 Temmuz 2016
Adıyaman'da Yıldırım Vakfı'ndan yeni okul

Adıyaman’da daha önceden Ağız ve Diş Hastanesi, okul, cami, sağlık ocağı ve taziye evi yaptıran Yıldırım Eğitim Vakfı Başkanı hayırsever Abuzer Yıldırım, Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyüne 8 derslikli modern bir ortaokul yaptırıyor.

Yaylımlı köyünde yapılacak olan okulun protokolü Valilik makamında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Vali Abdullah Erin, Adıyaman’da toplumun ihtiyaç duyduğu birçok hayra vesile olan Yıldırım Vakfı Başkanı Abuzer Yıldırım’a teşekkür etti.

Ülkenin geleceğinin, istikbalin teminatı olan çocukların omuzlarında şekilleneceğini vurgulayan Erin, şunları kaydetti:

"Bundan dolayı eğitime ve insana yapılan her yatırımı geleceğe yapılan önemli bir yatırım olarak görüyoruz. Abuzer beyden Allah razı olsun. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır. Bugüne kadar ilimizde yaptırdığı Ağız ve Diş Hastanesi, okul, cami, sağlık ocağı ve taziye evi gibi birçok önemli hayırlara vesile oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara daha iyi bir şekilde hazırlama ve daha güvenli bir gelecek oluşturma adına Abuzer beyin yaptıracağı okulun açılışını da inşallah hep birlikte yaparız. Eğitime verdikleri desteklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum."
Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyüne yapılacak 8 derslikli ortaokulun önümüzdeki günlerde temelinin atılarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminde hizmete sunulması öngörülüyor.
Yapılan konuşmaların ardından okulun protokolü imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.