Adıyaman

Adıyaman'dan kısa kısa

19:47 24 Ağustos 2016
Adıyaman'dan kısa kısa

Sincik Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına taşındı.

Hastanenin Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Sarıgül, hastanelerinin ilçe merkezi ve köylerde 20 bin kişiye hizmet vereceğini söyledi.

Daha önce yaşanan hekim azlığı nedeniyle ilçe halkının Adıyaman ve Malatya'ya giderek tedavi olduğunu belirten Sarıgül, "Yapımı tamamlanan hastanemizde aile hekimi uzmanı başta olmak üzere, dahiliye, ortopedi, çocuk, göğüs ve kalp hastalıkları hizmetini de vermekteyiz. Bu haftadan itibaren yataklı servisimizi de hizmete açtık. Şu anda yaklaşık 12 yatan hastamızın tedavileri yapılmaktadır." dedi.

Hastanenin 1 ameliyathane, 2 doğumhane, 2 acil müşahede salonu, 6 poliklinik odası olmak üzere 20 yatak kapasiteli olduğunu kaydeden Sarıgül, hastane binasıyla birlikte 10 dairelik personel lojmanı yapıldığını sözlerine ekledi.

- Kahta'da iki projeye destek

Kahta'da iki proje Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Erasmus Programı Ana Eylem Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2016 Yılı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Programı kapsamında Kahta Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Okulu tarafından hazırlanan "Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar Projesi" ile Kahta Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Turizm Sektörüne Avrupa Yansımaları Projesi" onaylandı.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, ülkenin, illerin ve ilçelerin kalkınmasında hazırlanan projelerin önemli olduğunu söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu sene de ilçelerinde projeler hazırlanarak hayata geçirileceğini belirten Kaya, onaylanan projelerin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.