Adıyaman

Suriyeli eski belediye başkanı öğretmenlik yapıyor

11:15 29 Ağustos 2016
Suriyeli eski belediye başkanı öğretmenlik yapıyor

İSMAİL KAYA - Suriye'nin Afrin kentine bağlı Basut beldesinde 19 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Süleyman İbo, iç savaşın patlak verdiği ülkesinden eşiyle kaçarak yerleştiği Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Suriyeli çocuklara gönüllü öğretmenlik yapıyor.

İbo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki iç savaşın ardından 7 çocuğunun farklı ülkelere sığınmacı olarak gittiğini, kendisinin de eşiyle Türkiye'ye geldiğini anlatarak, "Ülkemizde savaşın iç yüzüyle karşılaştık. Millet olarak çok ülkede sığınmacı olarak yaşamak zorunda kaldık. Türkiye'nin insani muamelesi dünyanın hiçbir ülkesinde görülemez." dedi.

Çocukluğundan beri hep insanlara hizmet etmek istediğini, bu nedenle belediye başkanlığı yaptığını dile getiren İbo, Türkiye'ye geldikten sonra da bu özelliğini sürdürdüğünü ifade etti.

Kahta İyilik Derneğince açılan kurslarda gönüllü olarak Suriyeli çocuklara eğitim verdiğini aktaran İbo, şu değerlendirmede bulundu:

"Boş durmayı hiç sevmiyorum. Ömrümün büyük kısmını halka hizmet etmekle geçirdim. Türkiye'ye geldikten insanlara hizmet etmek istedim. Şimdi kendi vatandaşlarımın çocukları için açılan kurslarda ücretsiz öğretmenlik yapıyorum. Bu şekilde çocuklara eğitim vererek mutlu oluyorum. Çocuklara katkı sunmanın kutsal bir görev olduğunu düşünüyorum. İlçede Suriyeli yüzlerce çocuk var. Onların büyük bir bölümü okullarda eğitim almaktadır. Fakat yaz aylarında öğrenciler için açılan yaz kurslarına mülteci çocukları da dahil edilince bizler çok mutlu olduk. Ben ve diğer Suriyeli eğitmen arkadaşlarla burada çocuklarımıza ders veriyoruz. Spor aktiviteleri, satranç ve yüzme gibi spor dallarıyla onları eğiterek savaşı unutturmaya çalışıyoruz.’’

- "Suriye ve Türk halkı kardeştir"

Suriye ve Türk halkının kardeş ülkeler olduğunu vurgulayan İbo, iki halkın birbirinden kopmasının mümkün olmadığını belirtti.

İbo, Türk halkının kendilerine gösterdiği misafirliği unutmayacaklarına dikkati çekerek, "Bizim bizden başka kimsemiz yok. Suriye ve Türkiye halkı geçmişten beri kardeş halklardır. Türkiye halkı bize en zor günümüzde yardım elini uzatarak, sınırlarının ve gönüllerinin kapısını açarak bizleri sahiplendi ve savaşın ortasında bırakmadı. Biz bunları asla unutmayacağız. Başta Cumhurbaşkanı olamak üzere Türkiye devletine ve halkına minnettarız. Bizler bir birimizi her daim sevmek zorundayız." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.