Adıyaman

30 Ağustos Zafer Bayramı

13:04 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Besni ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümü törenle kutlandı.

Besni Hükümet Konağı önündeki tören, ilçe protokolünün Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Hakan Yonarkul, törende yaptığı konuşmada, bugünün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi'nin 94'üncü yıl dönümü olduğunu belirtti.

Bu zaferin Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu belirten Yonarkul, "Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak, 30 Ağustos 1922'de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür." dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Mehmet Erdemoğlu Parkında tebrikleri kabul etti.

Törene, Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Aydın, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, kurum ve daire amirleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.