Adıyaman

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

17:11 06 Eylül 2016
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "FETÖ terör örgütüne bağlı hakim ve savcıların bir kısmı görevden atılmış, bir kısmıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bunların önemli bir kısmı özel yetkili mahkemelerde görev yapanlardır. Şimdi cezaevlerinde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlülerin kararlarının altında bunların imzası bulunmaktadır." dedi.

Yapıcıoğlu, Kahta ilçesinde partisinin ilçe başkanlığında bazı mahkumların aileleriyle bir araya geldi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, ailelerin mağduriyetinin yıllarca kendisini İslami cemaat olarak gösteren ve 15 Temmuz darbe girişimiyle gerçek yüzleri ortaya çıkan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup hakim ve savcıların hukuk dışı keyfi kararlarından kaynaklandığını bildirdi.

Hükümetin bu terör örgütünün gerçek yüzünü artık çok iyi gördüğünü, bunlardan dolayı mağdur olan yüzlerce insanın bu mağduriyetini tek bir maddeyle giderebileceğini vurgulayan Yapıcıoğlu, şunları ifade etti:

"FETÖ terör örgütüne bağlı hakim ve savcıların bir kısmı görevden atılmış, bir kısmıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bunların önemli bir kısmı özel yetkili mahkemelerde görev yapanlardır. Şimdi cezaevlerinde bulunan siyasi tutuklu ve hükümlülerin kararlarının altında bunların imzası bulunmaktadır. Biz bunların vermiş olduğu tüm kararların yanlış olduğunu iddia etmiyoruz. Bizim isteğimiz bunların vermiş olduğu siyasi kararları yeniden incelenmesi, bir komisyon kurulması, yeniden yargılanmaları için bir sebep sayılması ve Yargıtayın bir dairesi bununla görevlendirilip haksız yere ceza verilen insanların mağduriyeti giderilerek özgürlüklerine kavuşturulmalarıdır."

Yapıcıoğlu, bu şekilde mağdur olan yaklaşık 600 tutuklu ve hükümlü bulunduğunu belirterek, İslam ve terör kelimelerinin yan yana getirilmesinin bile İslam'a hakaret olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.