Adıyaman

Adıyaman'da şehit polis Kaplan için mevlit okutuldu

21:32 23 Eylül 2016
Adıyaman'da şehit polis Kaplan için mevlit okutuldu

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Nazif Kaplan için memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde mevlit okutuldu.

Kahta Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Mahallesindeki Şehitler Camisinde organize edilen mevlite, Kaplan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kaymakam Ahmet Kaya ile bazı sivil toplum kuruşulunun temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, şehit polis Kaplan ve tüm şehitlerin, vatanı ve milleti için canını feda ettiğini söyledi.

Ülkesi için canını veren şehitleri rahmetle andıklarını ifade eden Kaya, "Bu vatan, bayrak ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için mücadele eden, bu uğurda canını vererek şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu ülke onlara minnet borçludur, ruhları şad olsun." ifadesini kullandı.

Şehit babası Abuzer Kaplan da oğlunun ülkesi için şehit düştüğünü belirterek, acısının büyük olduğunu ancak çocuğunun şehit olduğu için buruk bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara yemek ikram edildi.

Polis memuru Nazif Kaplan, 15 Ağustos 2016'da, terör örgütü PKK tarafından Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliğine yapılan saldırı sonucu şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.