Adıyaman

Adıyaman'da tütüne alternatif meyvecilik başladı

16:44 29 Eylül 2016
Adıyaman'da tütüne alternatif meyvecilik başladı

Adıyaman Ticaret Borsasınca, (ATB) tütüne alternatif olarak meyvecilik alanında yaşanan gelişmeler anlatıldı.

Adıyaman Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, devlet yatırımlarının ardından nar ve badem yetiştiriciliği konusunda önemli gelişmeler yaşandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATB Başkanı Mahmut Fırat, tütün yetiştiriciliğine alternatif olarak meyvecilik alanında yatırımlar yapılmaya başlandığını kaydetti.

Sulu tarımın yaygın olmamasından dolayı hububattan pek fazla gelir elde edilmediğini belirten Fırat, çiftçilerin farklı ürün arayışının olumlu sonuçlandığını belirtti.

Özellikle badem ve nardan daha fazla gelir elde edildiğine dikkat çeken Fırat, şunları kaydetti:

"Başka alanlara yönelip uğraş verildiğinde sonuç alınıyor. Son yıllarda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilimizde tütünün yerine alternatif ürün olarak gelir getiren meyvecilik konusunda ciddi çalışmaları oldu. Bu çalışmalarla birlikte bazı ürünlerden verim alınması uzun bir zaman dilimini alabildi. Ceviz ürününden çok uzun yıllar sonra verim elde edilirken, badem ve nar gibi ürünlerden daha erken bir sürede verim elde ediliyor. Adıyaman bölgesinde yetişen meyvelerin aroması oldukça kaliteli olduğu için bu ürünler yoğun tüketiliyor."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.