Adıyaman

Adıyaman'daki deprem

20:37 19 Mart 2017
Adıyaman'daki deprem

AK Parti Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat ile TİM Başkanı Büyükekşi, 2 Mart'ta ilçede meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde zarar gören 70 evde incelemelerde bulundu. Depremde zarar gören kamu binalarını gezen ve evleri hasar gördüğü için çadırlarda kalan vatandaşlarla sohbet eden milletvekilleri ile Büyükekşi, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerdeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Fırat, Samsat'a yönelik her türlü çalışmanın yapıldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Samsat'taki hasarlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılması noktasında talimatları oldu. AFAD'dan sorumlu başbakan yardımcımıza aynı şekilde talimatları oldu. Sayın başkanvekilimizin görüşmeleri neticesinde ilk etapta buraya konteynerler gönderilecek. Buradaki vatandaşlarımız en azından çadırdan çıkıp daha rahat yaşayabilecekler." diye konuştu.

Konuşmanın ardından TİM Başkanı Büyükekşi, depremzedelere ayakkabı yardımında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.