Adıyaman

Adıyaman'da 2. gıda tarım fuarı gerçekleşecek

11:52 05 Nisan 2017
Adıyaman'da 2. gıda tarım fuarı gerçekleşecek

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (ATSO) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü destekleriyle 2. Gıda Tarım Fuarı gerçekleşecek.

Adıyaman Fuar Kongre Merkezi’nde açılacak fuar ile ilgili medya trend organizasyonun da gazetecilerle bir araya gelen ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, sivil toplum kuruluş temsilcilerine fuar ile ilgili bilgiler verdi.

Adıyaman'da fuarcılığın giderek kaliteli hale geldiğini belirten Uslu, fuarcılığa önem verdiklerini söyledi.

Adıyaman'ın 81 il arasında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Uslu, "Fuar alanına önem veriyoruz. Çünkü Türkiye'de 81 il kendi arasında bütün illerde olduğu gibi Adıyaman'da da biz kendi 81 il arasında yarış içinde olmamız gerekiyor diye düşündük ve aldığımız karar doğrultusunda Adıyaman'da üretilen bütün mamulleri dünya ile buluşturmamız gerektiğine karar verdik. Adıyaman'ın artı bir önemi daha var. Orta doğuya yakın bir iliz. Çok kısa bir zaman içerisinde komşularımızdaki bu ateş sönecek. Ama bu yakılan yıkılan yerlere de Adıyaman'ın yapımında çok emeği olacak diye düşünüyorum. Bu çerçeveden baktığımız da kente çok önem vermemiz gerektiğini bu vesile ile vurgulamak istiyorum."

Adıyaman'da çiftçiliğin gelişmesi acısından bu tür fuarların önemli olduğunu vurgulayan Alan ise ATSO Başkanı Uslu'ya Adıyaman'a çok güzel bir fuar alanı kazandırdığı için teşekkür etti.

Alan,fuarcılık anlamında bundan sonraki süreçte Adıyaman'da son dönemde gelişen ürünleri bütün dünyaya tanıtmaya çalışacaklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.