Adıyaman

Adıyaman'da güvenlik korucuları yemin etti

16:25 21 Nisan 2017
Adıyaman'da güvenlik korucuları yemin etti

Adıyaman'ın Besni ve Çelikhan ilçelerine bağlı köylerde görev yapacak toplam 117 güvenlik korucusu, düzenlenen törenlerde yemin etti.

Besni'ye bağlı 11 köyde görev yapacak 61 güvenlik korucusu için İlçe Jandarma Komutanlığının bahçesinde tören düzenlendi.

Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, burada yaptığı konuşmada, terör örgütleriyle yürütülen mücadeleye dikkati çekti, millet olarak her zaman uyanık olmak gerektiğini belirtti.

Güvenlik korucularına seslenen Gencer, şunları söyledi:

"Sizler, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması için birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmak isteyen tüm terör örgütlerine ve hainlere karşı jandarma ve emniyetle birlikte mücadele edeceksiniz. Sizlerden hakkaniyet, adalet, doğruluk ve hukuktan ayrılmadan görev yapmanızı istiyorum. Hepinize yeni görevinizde başarılar diliyor, Allah, yar ve yardımcınız olsun diyorum."

İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Arif Bekar, güvenlik korucularının ismi ne olursa olsun, her türlü suça ve suçluya karşı köyünü, vatanını gerekirse canları pahasına koruyacaklarını belirterek, onların ailelerine onurlu ve haysiyetli bir yaşam bırakacaklarına inançlarının tam olduğunu dile getirdi.

- "Terörün acısını bizzat yaşadık"

Güvenlik korucusu Coşkun Arımaz da terörün acısını bizzat yaşadıklarını ve en yakınlarını kaybettiklerini vurguladı.

Çocuk, yaşlı, kadın demeden katleden terör belasıyla mücadelede artık yeni bir dönemin başladığını aktaran Arımaz, "Biz eli kanlı bu örgütü ve yandaşlarını bölgemizde istemiyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın terör korkusuyla yaşamasına gönlümüz razı değil. Bizler, bunu sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 61 güvenlik korucusu, yemin etti.

Törene, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

- Çelikhan

Çelikhan ilçe merkezine bağlı 17 köyde görev yapacak 56 güvenlik korucusu için de tören yapıldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı yerleşkesindeki törende konuşan Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, "köy korucusu" kavramının değiştiğini belirterek, artık yeni adlarının güvenlik korucuları olduğunu kaydetti.

- Uyum eğitimi aldılar

Kaymakam Kaya, "Bakanlığın çıkardığı kanun hükmünde kararnameyle koruculuk sisteminin ve anlayışının değiştirildiğini ifade ederek, "Bu bağlamda ilçemize bağlı 17 köyümüze 56 genç güvenlik korucusu alındı. Kendileri 15 günlük uyum eğitiminden sonra bugün yemin ederek görevlerine başlamışladılar. Hepsine başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alper Şentürk de güvenlik koruculuğu hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından güvenlik korucuları, yemin etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.