Adıyaman

"Matematik Eğitiminde Materyal Tasarım" sergisi

14:25 04 Mayıs 2017
"Matematik Eğitiminde Materyal Tasarım" sergisi

Adıyaman'da, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ile matematik öğretmenlerinin, matematik öğretiminde kullanmak üzere hazırladıkları materyaller düzenlenen sergiyle tanıtıldı.

Adıyaman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Matematik Eğitiminde Materyal Tasarım" sergisi, Adıyaman Üniversitesinde açıldı.

Sergide, akademisyenler ve öğretmenler tarafından öğrencilere matematiği sevdirmek ve matematik öğrenimini kolaylaştırmak için yapılan 50 materyal tanıtıldı.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Gürbüz, yaptığı açıklamada, serginin özellikle öğrenciler tarafından ilgi gördüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu materyallerin yaklaşık 20'si Adıyaman'daki öğretmenler ve akademisyenler tarafından, 30'u da Türkiye'nin çeşitli üniversitelerindeki akademisyenlerden ve öğretmenlerden geldi. Amacımız öğrenciler ve öğretmenler tarafından soyut ve sevimsiz algılanan matematiği, somutlaştırarak öğretmen ve öğrencilerimize kazanımlar sağlamak. Değişimin anahtarının öğretmenler olduğunu düşündüğümüz için özellikle bu sergimizde öğretmenlere yönelik bir çalışma yaptık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.